Success Stories

advantis logo_400Success Stories: Advantis Medical Imaging, Crypteia Networks, Kinems Inc, Owiwi.

Η εταιρεία Advantis Medical Imaging αναπτύσσει προϊόντα λογισμικού για την επεξεργασία εικόνων μαγνητικής τομογραφίας.

Το προϊόν “Brainance” αποτελεί το πρώτο λογισμικό της εταιρείας με δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης μέσω διαδικτύου, καθώς και αξιοποίηση ιδιαίτερα εξελιγμένων αλγορίθμων με εφαρμογή στην επεξεργασία εικόνων μαγνητικής τομογραφίας εγκεφάλου για τις εξετάσεις Diffusion, Perfusion και Functional MRI.

Site: http://advantis.io

 

 

 

paris ziogkas_170Ο Πάρις Ζιώγκας είναι συνιδρυτής και Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας Advantis Medical Imaging.

Φοίτησε στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

 

 

 

 

krypteia_400

Η Crypteia Networks, εταιρεία της PCCW Global, παρέχει μια υπηρεσία εντοπισμού κυβερνο-απειλών zero-day και στοχευμένων επιθέσεων με τη χρήση καινοτόμας τεχνολογίας η οποία προστατεύεται με πατέντες στις ΗΠΑ, το MOREAL™. Οι απειλές αυτές απεικονίζονται γραφικά ώστε να είναι εύκολος ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση αυτών.

Έτσι, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προσθέσουν ένα νέο επίπεδο ασφάλειας στο περιβάλλον τους, επεκτείνοντας τη νοημοσύνη των ήδη εγκατεστημένων μηχανισμών ασφαλείας τους και να μεγιστοποιήσουν την αξία των καταγραφών (logs) που ήδη παράγουν και συλλέγουν χωρίς να απαιτείται καμία αλλαγή στην υποδομή τους.

Site www.crypteianetworks.com

 

 

 

Giokas_170Ο Γιάννης Γκιόκας είναι επιχειρηματίας με εξειδίκευση στην Κυβερνασφάλεια, τα Data Analyitcs και στις Τηλεπικοινωνίες. Είναι Αντιπρόεδρος Έρευνας & Ανάπτυξης της PCCW Global.

Πριν από αυτό, ήταν ιδρυτής της Crypteia Networks, η οποία εξαγοράστηκε από την PCCW Global τον Οκτώβριο του 2014.

Είναι επίσης ενεργό μέλος της Startup Κοινότητας όπου δρα ως επενδυτής και σύμβουλος στους τομείς των Analytics, των Big Data, της Κυβερνασφάλειας και των καινοτόμων Χρηματοοικονομικών Τεχνολογιών.

 

 

lamda_xelix_400

 

Η LAMDA HELLIX, αποτελεί την πρώτη, πιo επιτυχημένη και ταυτόχρονα μόνη πιστοποιημένη στην Ελλάδα, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008 και ISO/IEC 27001:2005, εταιρεία παροχής υπηρεσιών Data Center Infrastructure Outsourcing & Integration, για τη στέγαση και λειτουργία main ή disaster recovery centers και κόμβων τηλεπικοινωνιών μεγάλων δημόσιων, ιδιωτικών οργανισμών και εταιρειών παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μέσω του υψηλού επιπέδου υποδομών και υπηρεσιών μας, παρέχουμε σε κάθε οργανισμό με κρίσιμες εφαρμογές, τη δυνατότητα να αυξήσει την ασφάλεια και τη διαθεσιμότητα των συστημάτων και υπηρεσιών του και να μειώσει τα κόστη του, ενώ παράλληλα διατηρεί την ίδια αυτονομία και ανεξαρτησία όπως και στην περίπτωση πλήρως ιδιόκτητων υποδομών.

Site www.lamdahellix.com/gr

 

Ο Απόστολος Κάκκος είναι Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA HELLIX από το 2002. Αποτελεί επίσης ιδρυτικό μέλος και κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του European Data Centre Association.

Προγενέστερα, κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις σε εισηγμένες εταιρείες δραστηριοποιούμενες στην Πληροφορική, στις Τηλεπικοινωνίες και στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, ενώ έχει ιδρύσει και συμμετάσχει στα Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών στον χώρο της τεχνολογίας, της ασφάλειας και των ακινήτων.

Έχει βραβευθεί με το βραβείο Κούρος Ανάπτυξης & Καινοτομίας, με το βραβείο καλύτερου Επιχειρηματία στην Ευρώπη στην αγορά των Data Centres το 2012 και με το βραβείο Ruban D’ honneur RSM Entrepreneur για το έτος 2012/13.

Κατέχει BSc Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, MEng in IT από το University College του Λονδίνου και MEng in Industrial Relations & Management από το School of Economics & Political Science του Λονδίνου.

 

 

kinems_400Η εταιρία Kinems Inc (www.kinems.com) αναπτύσσει παιχνίδια Kinect για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες όπως ο αυτισμός, δυσπραξία, ΔΕΠ-Υ που βασίζονται σε θεραπευτικά πρωτόκολλα και προσφέρουν αποτελεσματικές εμπειρίες μάθησης για τα παιδιά.

Τα παιδιά παίζουν με το χέρι και το σώμα χειρονομίες για να βελτιώσουν τις γνωστικές και κινητικές δεξιότητες σχεδιασμού τους. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό είναι ότι η σουίτα εκπαιδευτικών παιχνιδιών Kinems συνοδεύεται από μία cloud-based πλατφόρμα για την παρακολούθηση της προόδου των παιδιών και την αυτόματη σύνταξη εκθέσεων αναφορών για τις επιδόσεις των παιδιών (κιναισθητική & Μάθηση Analytics) που βοηθά τους εκπαιδευτικούς και θεραπευτές.

Η προσέγγιση Kinems χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία από πολλά σχολεία, ειδικά σχολεία, ιδιωτικά κέντρα μάθησης και νοσοκομεία για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες σε διάφορες χώρες κυρίως στις ΗΠΑ, καθώς και στις σκανδιναβικές χώρες, Αγγλία, Κύπρο και την Ελλάδα.

Υπάρχουν ερευνητικές δημοσιεύσεις που δείχνουν την αποτελεσματικότητα της προσέγγισης Kinems. Η Kinems έχει κερδίσει πολλά βραβεία. Το πιο πρόσφατο είναι το βραβείο Microsoft New England prize on Civic Engagement and Leadership 2014.

Site www.kinems.com

 

Simos Retalis_170

Συμεών Ρετάλης, Kαθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων,  Πανεπιστήμιο Πειραιά και επιστημονικός σύμβουλος της εταιρίας Kinems.

Ασχολείται με τη σχεδίαση συστημάτων ηλεκτρονικής μάθησης και την αξιοποίηση διαδραστικών τεχνολογιών για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες όπως αυτισμός και ΔΕΠΥ.

Είναι μέλος εξειδικευμένων ομάδων εργασίας όπως η ACM Computer Human Interaction. Συμμετέχει στην επιτροπή σύνταξης των επιστημονικών περιοδικών Computers in Human Behavior, Journal of Educational Technology and Society, ACM Computing Reviews, κ.α.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα χρηματοτούμενα από ην Ευρωπαϊκή Ένωση και κορυφαίες εταιρίες πληροφορικής όπως Microsoft, Intel, Google, και Smart Technologies.

 

 

Owiwi_400Η Owiwi, που συμπληρώνει έναν χρόνο ζωής, αναπτύσσει παιχνίδια στρατηγικής των οποίων στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν από τις εταιρείες τόσο για την επιλογή των υποψηφίων, όσο και για την αξιολόγηση και εκπαίδευση των υφιστάμενων εργαζομένων τους.

Μέσα από το online παιχνίδι που αποτελεί μια διαδραστική, επιμορφωτική και ευχάριστη διαδικασία, η Owiwi βοηθά τις εταιρείες να κάνουν την πλησιέστερη αντιστοιχία ανάμεσα σε μια θέση εργασίας και τον κατάλληλο υποψήφιο.

Η ανάγκη που έρχεται να καλύψει η εταιρεία, δεν είναι άλλη από την πρόσληψη των κατάλληλων ατόμων στις σωστές θέσεις.

Site www.owiwi.co.uk

 

 

 

Ntova_170Η Αθηνά – Πολίνα Ντόβα η οποία τα τελευταία δυο χρόνια είναι Co-Founder & Coo της Startup εταιρείας Owiwi είναι απόφοιτος Νομικής Σχολής με ειδίκευση στις Εργασιακές Σχέσεις και Εργατικές Διάφορες καθώς επίσης κάτοχος Msc International Business & Management από το Alba Graduate Business School και Certification of Game Thery απο το Yale University.

Σημειώνεται ότι η Αθηνά – Πολίνα Ντόβα έχει εργαστεί για εταιρείες όπως: Alpha Bank, General Electric και Upstream.